Poster and info for show on Sunday


On Sunday February 7th we are playing the first show in quite some time, and we are happy to get out of the studio in which we have been working so hard in, and get on stage again. We will be playing some new songs at Henie Onstad, so come out to check out this celebration of the independent recordstores in Oslo. Pow Pow and Alfabulator is also playing, both very interesting acts.

Facebook HERE and Underskog HERE.

Some info in Norwegian:

“God, uavhengig, alternativ og eksperimentell kvalitetsmusikk trenger tilsvarende gode, uavhengige, alternative og eksperimentelle distribusjonskanaler. Henie Onstad Kunstsenter markerer dette ved å feire de tre mest toneangivende uavhengige platebutikkene i Norge med en egen konsertdag 7. februar.

Big Dipper, Tiger og Looop er tre norske butikker som kompromissløst har promotert alternativ, eksperimentell kvalitetsmusikk i årevis. De tre butikkene er og har vært en livsviktig distribusjonskanal og inntektskilde for små artister og plateselskaper i Norge som ikke vanligvis får hylleplass og radiospilling. Disse tre uavhengige platebutikkene er et midtpunkt og møtested for musikkinteresserte og gjør et enestående arbeid for å spre kvalitetsmusikk, dyrke frem et musikalsk mangfold og en svært interessant musikkscene.

For å sette søkelys på arbeidet de uavhengige platebutikkene gjør, har Henie Onstad Kunstsenter bedt Big Dipper, Tiger og Looop velge seg hvert sitt band til å spille konserter på Høvikodden 7.februar. Med det inviteres publikum til en hel dag med konserter, vinyl- og cd-salg.

Big Dipper har gjennom sin butikk, plateselskap, hifi-avdeling og insisterende promotering av vinylmediet vært premissleverandør for mye av hva musikkinteresserte i Oslo har hørt på i en årrekke. Big Dipper har valgt bandet Montée som i 2009 slapp debutalbumet ”Isle of Now” til strålende kritikker. Bandet bestående av Anders Tjore, Maya Vik, Erlend Mokkelbost & Marius Simonsen lager en type skamflink total pop som ingen andre i Norge gjør det. Ingen ”tre grep og sannheten” her, bare utrolig fengende, gjennomarbeidet og eskapistisk pop.

Tiger er en uavhengig platebutikk med røtter i hardcore, indie og diy-bevegelsen som siden 1996 har vært Oslos fremste leverandør av hardcore og punk plater i tillegg til garagerock, LoFi og eksperimentell musikk. Med sitt plateselskap Fysisk Format og distribusjonselskapet Diger har de pushet kvalitetsmusikk som ellers aldri ville vært å få tak i Norge. Tiger har valgt det instrumentelle bandet Pow Pow som med debutalbumet Leaving Las Palmas i 2007 skapte mange overskrifter og var et kjærkomment nytt tilskudd til norsk post rock. Bandet, bestående av Thomas Aslaksen, Anders Bjørke, Sigurd Thomassen, Andreas Rutlin, Per Magnus Gundersen spiller en type instrumentalrock som minner om Tangerine Dream og Jean Michael Jarre som møter CAN i Tago Mago modus. På Henie Onstad vil de presentere helt nytt materiale fra den nye skiva som kommer i 2010.

www.looop.no er en internettbutikk og organisasjon for eksperimentell musikk i Norge og har i en årrekke vært den fremste formidler av norske støy og improvisasjonsmusikk med et spesielt fokus på norske plateutgivelser i begrensede opplag. Looop har satt sammen bandet Alfabulator spesielt til 7.februar, bestående av Per Gisle Galåen, Kai Mikalsen, Martin Powell og Petter Flaten Eilertsen.”

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s